Mød en Livjæger

Mød en Livjæger
Ocean Ocean
Hjem Politi Samfundet Forsvaret Mød en Livjæger Kontakt
Hjem Politi Samfundet Forsvaret Mød en Livjæger Kontakt

Mød en Livjæger!


I Hjemmeværnskompagni Rosenborg - Livjægerne har vi mange ansigter, og alle kommer med noget forskelligt og bidrager med noget forskelligt. Men én ting har vores frivillige soldater tilfælles, og det er, at alle ønsker at være en del af et fællesskab, et kammeratskab, og en del af et kompagni, hvor dét at stille op for Danmark - hjælpe med opgaver for Politiet, Forsvaret og samfundet generelt - er en selvfølge. Hvor professionalisme er i højsædet, udviklingsmuligheder er til stede, hvor vi udfører grønne opgaver og excellerer i eksercits, tamburkorps og parader.

Vi ønsker på denne side at vise et udsnit af hvem vi er, og vise nogle af de forskellige soldaterprofiler vi har i kompagniet.

Hvis du også ønsker at blive en del af et fællesskab, der stiller op for Danmark, eller blot ønsker at høre mere, så kontakt os på hvkrob-info@hjv.dk.

Sille

Her er Sille, som er konstabel og frivillig soldat i Hjemmeværnskompagni Rosenborg-Livjægerne, og har haft hunden Jack i 2,5 år.

Jack og Sille startede med almindelig hundetræning og senere med hjemmeværnshundetræning. Der trænes ofte og intensivt, bl.a. med søgning efter spor og genstande, rundering, samt bid-træning. Sille skal igennem flere hundeførerkurser, som alle skal bestås, inden Jack kan tages med på opgaver. I kompagniet er vi rigtig glade for at få en aktiv hund og hundefører i kompagniet.

Overvejer du at søge ind i Hjemmeværnet, så husk at du kan få testet om din hund kunne været egnet som hjemmeværnshund og deltage på opgaver. Man ser på om hunden, samt fører, er egnede, og sikrer sig at hunden har den rigtige fysik til de strabadser, som både hund og fører skal kunne klare.

Lars

Her er Lars, som til daglig arbejder med IT, og er sergent i Hjemmeværnskompagni Rosenborg-Livjægerne. Han har været frivillig soldat siden 2011.

➢ Hvorfor valgte du at søge ind i Hjemmeværnet?

Det var faktisk efter attentaterne i Norge i juli 2011. En af mine kammerater postede et opslag, hvor han spurgte hvordan folk i hans netværk mon ville bidrage til at beskytte samfundet i en sådan situation, skulle noget lignende ske i Danmark. Min kammerat var allerede dengang i Hjemmeværnet, og det motiverede mig til at melde mig ind. Derudover søgte jeg kammeratskabet, og kan drage paralleller fra nogle af de opgaver jeg sidder med i det daglige og bruge det i Hjemmeværnsregi.

➢ Hvordan har det udviklet dig at være i Hjemmeværnet, mere specifikt i Livjægerne?

Man lærer meget om sig selv, især på uddannelserne, hvor man nogle gange bliver presset ud i uvante situationer. Man ser nogle nye sider af sig selv. Jeg har også lært meget af at motivere og lede frivillige. Der skal noget helt særligt til. Det kræver, at man ser endnu mere indad og er forgangsperson. Jeg tror på, at man bliver en bedre leder af det. Det er også kompetencer, som jeg kan bruge i mit civile arbejde, og sågar i opdragelsen af mine to sønner. ;-)

➢ Hvad er det bedste ved Livjægerne?

Det er de oplevelser man får og fællesskabet. Du kan opleve rigtig mange ting, hvis du også selv er opsøgende og tager ansvar for dit forløb. Det bliver i bund og grund lige så fedt, som du selv er med til at gøre det. Og så har vi en superkompetent og engageret kompagniledelse og det motiverer virkelig!

Emilie

Her er Emilie, som studerer tekno-antropologi og er menig i HVK Rosenborg-Livjægerne. Hun har været frivillig soldat siden 2018.

➢ Hvorfor valgte du at søge ind i Hjemmeværnet?

Det er faktisk en lidt pudsig historie. Min kæreste har i flere år været aktiv i Hjemmeværnet og har altid talt positivt om det. Og så tænkte jeg, at det måtte jeg simpelthen selv opleve, hvad var.

➢ Hvordan har det udviklet dig at være i Hjemmeværnet, mere specifikt i Livjægerne?

Det er nok at prøve kræfter med de konkrete opgaver, jeg har været på. Både den mere ’grønne’ del, og så har jeg f.eks. også været en af supervisorerne på den centrale Corona-hotline, hvor Livjægerne har lagt rigtig mange timer. Og jeg har prøvet kræfter som agerende næstkommanderende under en øvelse på den lovpligtige uddannelse, som alle frivillige soldater i Hjemmeværnet skal igennem. Jeg kan godt lide de opgaver, hvor jeg får lov til at have noget ansvar, det har rykket mig personligt.

➢ Hvad er det bedste ved Livjægerne?

Folk er superflinke og hjælpsomme. Man møder mange forskellige mennesker, med vidt forskellig baggrund, arbejde, uddannelse, alder osv. og det er fedt. Og så er det de spændende øvelser og opgaver man kommer med på. Der er en god ledelse og god tone, og det smitter af på hele kompagniet. Og så er det fedt, at kompagniet favner bredt – både de grønne opgaver, bevogtningsopgaverne, men også de mere ’bløde’ værdier, kammeratskabet og personlig udvikling.